Органічні виробники можуть отримати грант від німецького аграрного фонду

Українські виробники органічних продуктів мають змогу отримати до € 5000 безповоротної грантової допомоги від «Німецького Фонду майбутнього для сільського господарства».

Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Чернігівської області.

Одне підприємство може подати заявку максимально на €5000. В особливих випадках комісія може ухвалити рішення про надання додаткових коштів.

Допомогу можна отримати на:

  • підтримку біженців, розміщених на органічних підприємствах (продукти харчування, проживання, логістика тощо)
  • придбання засобів виробництва (наприклад, насіння, палива тощо) та збереження виробничих приміщень (усунення пошкодження будівель внаслідок війни)
  • створення нових робочих місць на підприємствах та тимчасову виплату заробітної плати для біженців, якщо вони працюють на цих підприємствах.

Також подаватися на грант можуть ті органічні фермери, які потребують тимчасової фінансової підтримки через втрату заробітку внаслідок воєнних дій.

Як повідомляється, наприкінці березня Фонд спільно з проектом «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» опублікував заклик до пожертвувань для надання безпосередньої допомоги органічному сектору в Україні. Ініціатори тоді зазначили, що акція має на меті підтримати український органічний рух, який роками зростає та людей на органічних підприємствах безпосередньо в Україні.

«Із зібраних коштів і формують грантовий фонд. Рішення про його розподіл прийматиме комісія у складі шести осіб: двох співробітників Фонду, двох представників проекту «Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства» та двох представників органічного сектору України», — ідеться у повідомленні. 

Після ухвалення рішення гроші надійдуть на рахунок, зазначений у заявці. Цільовість використання коштів перевірятимуть. Зокрема, грантоотримувачі повинні будуть вчасно подати звіт про використання гранту і при потребі надати фотографії.

Для отримання гранту, заповнену заявку — Application form of the Zukunftsstiftung Landwirtschaft  – Ukrainian endgültig — слід до 20 травня 2022 року надіслати на електронну адресу: coa-ukraine@afci.de.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.