На Черкащині садівники отримують відшкодування за ведення господарства

Черкаська ОДА отримала 11 заявок від суб'єктів господарювання АПК на виплату компенсації видатків, понесених на розвиток галузей садівництва, виноградарства та хмелярства. Обласною комісією затверджено попередній обсяг компенсації суб'єктам господарювання у садівництві на суму 8,5 млн грн.

Про це повідомив Департамент агропромислового розвитку області.

За результатами розгляду документів обласною комісією затверджено попередній обсяг компенсації суб'єктам господарювання у садівництві у розмірі 8,5 млн грн, зокрема:

  • часткова компенсація за придбані та висаджені саджанці плодово-ягідних культур, винограду та хмелю — попередній обсяг компенсації склав 5,2 млн грн
  • часткова компенсація за проведення робіт та придбання матеріалів для спорудження шпалер – попередній обсяг компенсації становив 607,8 тис. грн
  • часткова компенсація за встановлення систем крапельного зрошення (по завершенні монтажних робіт) – 2,1 млн грн
  • часткова компенсація на закупівлю техніки, механізмів та обладнання для проведення технологічних операцій у виноградарстві, садівництві та хмелярстві, попередній обсяг компенсації становив 648,7 тис. грн.

Уточнюється, що бюджетні кошти надаються суб'єктам господарювання, які закладають плодово-ягідні насадження, виноградники та хмільники на безповоротній основі в межах бюджетних призначень, передбачених у державному бюджеті на поточний рік, для компенсації видатків (без урахування податку на додану вартість), здійснених у період з 1 жовтня до 30 вересня.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.