Передзимовий полив дерев захистить від висихання — експерти

До настання морозів важливо провести останній в поточному році полив дерев. Вологозарядний полив особливо актуальний у тих регіонах, де восени було мало дощів і земля встигла висохнути. 

Про це пише Zemliak.com

Підзимовий полив корисний з кількох причин:

  • у грунті утворюється запас вологи, що сприяє кращій зимостійкості дерев, тому що вони не страждають від висихання
  • вологий ґрунт не так сильно промерзає, як сухий. При відсутності снігового покриву волога зможе захистити коріння дерев від вимерзання
  • передзимовий полив допомагає боротися з шкідниками, які зимують в землі

«Спосіб поливу залежить від віку дерева. У молодих саджанців (до 5 років) необхідно поливати все пристовбурне коло. У більш дорослих дерев — лише кордон пристовбурного кола, де знаходиться основна маса всмоктуючих коренів. Там потрібно зробити кілька невеликих канавок, куди і слід лити воду», — пише видання. 

По темі: Компостування як альтернатива багаттям.

Середній об'єм води — 50 л на 1 кв. м. Виливати цю кількість потрібно не за один раз, а в кілька етапів, інакше вода не вбереться, а розіллється на пів саду. 

Після поливу лунки, які були зроблені біля дорослих дерев, обов'язково треба засипати. В іншому разі там згодом буде накопичуватися вода, яка може спровокувати гниття коріння. Коли вода добре вбереться, пристовбурні круги замульчуйте перегноєм, торфом або листям.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.