Віряни села Білозірка гроші для ремонту храму віддали на армію

Громада села Білозірка з Тернопільщини передала гроші на купівлю FPV-дронів. Парафіяни, які довгий період збирали кошти на ремонт церкви вирішили підтримати військових на передовій і передати 100 тис грн на закупівлю дронів.

Про це стало відомо з видання Zaxid.net.

Ці гроші люди збирали для ремонту місцевої церкви святого Архистратига Михаїла. Кошти селяни жертвували протягом року, але спільною думкою вирішили їх передати в українське військо.

«Хоча 100 тис. грн збирали на реконструкцію місцевого храму, однак врешті вирішили їх віддати місцевим волонтерам для закупівлі FPV-дронів», — кажуть у громаді.

Односельці запевняють, що на ремонт церкви ще зберуть кошти, а допомога військовим на фронті необхідна терміново. Гроші на ЗСУ передав відомий на Тернопільщині священик, блогер, намісник храму в Білозірці Олексій Філюк.

Довідково: Церква Святого Архистратига Михаїла у селі Білозірка Лановецької громади належить Православній церкві України і є пам’яткою архітектури місцевого значення. Церкву збудували у 1909 року і з того часу ремонтні роботи у ній не проводилися.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.