На Буковині проросійські священники приватизували церкву

Священики Московського Патріархату у селі Сокиряни, що на Буковині, переписали храм на приватну структуру. Тепер церква громаді не належить. 

Відповідну інформацію парафіяни дізнались випадково — від поліції, коли хотіли потрапити на службу. У доступі до церкви їм відмовили.

Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба.

«Це пряме порушення чинного законодавства. Я зараз говорю про Сокирянський храм, бо саме на його прикладі ми це питання з'ясували. А цей храм є культурною спадщиною, історичною пам'яткою. Проте їм не завадило цей храм приватизувати», — пояснює священослужитель Роман Грищук.

Схожа ситуація може бути у всій області, припускає Роман Грищук. Священнослужитель розповідає, що є нотаріально засвідчене зречення священика Церкви Московського Патріархату від храму і церковної власності на користь приватної структури «Соціально-духовний центр».

Повідомляється, нещодавно сокирянська релігійна громада проголосувала за перехід від УПЦ МП до ПЦУ. Відповідне рішення підтримали 650 місцевих мешканців.

Натомість за словами Романа Грищука, представники УПЦ МП формально зібрали 35 людей, які передали право священнику віддати церковне майно третій особі. Як припускає отець Роман, вони таким чином хочуть завадити переходам до ПЦУ й тому, щоб парафіяни просто не мали де приходити на літургію молитись.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.