У селі Ягідне планують побудувати 21 будинок

У селі Ягідне на Чернігівщині планують відбудувати 21 будинок майже за 18 мільйонів гривень. Замовник — Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Чернігівській області. 

Про це стало відомо від Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України. 

Відповідний тендер з'явився на системі електронних закупівель Prozorro.

«Збудуємо дев'ять житлових будинків та капітально відремонтуємо 117 у єдиному дизайн-коді села. За проєктом відбудови, будинки будуть не лише реконструйовані, а й термомодернізовані. Будівельники замінять вікна та вхідні двері, утеплять фасади, влаштують покрівлі і встановлять паркани», — йдеться у повідомленні служби відновлення.

У жовтні Держагентство з відновлення провело тендери на ремонт 16 багатоквартирних будинків на вулиці Дружби та Лісовій. Також наприкінці жовтня оголосили перші торги на відбудову 20 індивідуальних будинків.

У квітні 2023 року Ягідне включили до переліку постраждалих населених пунктів, які відновлять в межах експериментального проєкту.

Ягідне, яке знаходиться за 15 км від Чернігова, впродовж березня 2022 року було повністю окуповане російськими військами. Майже усі будівлі в селі — зруйнували або пошкодили. 

Які населені пункти Чернігівщини постраждали найбільше, Zemliak.com розповідав в цьому матеріалі.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.