На Житомирщині одночасно до ПЦУ перейшли вісім громад

Два священнослужителі УПЦ МП на чолі зі своїми парафіями долучилися до складу єпархії ПЦУ. А саме: протоєрей Василь Зубкович, настоятель парафій Свято-Нерукотворного Образа села Русанівка та Свято-Миколаївської села Облітки та протоєрей Андрій Співак, настоятель парафій Свято-Іоано Богословської села Мала Рача, Свято-Казанської ікони села Велика Рача, Свято-Покровської села Межирічка, Свято-Вознесенської села Чудин.

Про це повідомила Релігійно інформаційна служба.

Указом архиєпископа Житомирського і Поліського Володимира було утворено Радомишльське благочиння та призначено протоєрея Андрія Співака на посаду благочинного Радомишльського округу.

Так, 9 листопада у приміщені єпархіального управління Житомирсько-Овруцької єпархії єпископ Паїсій зустрівся з релігійними громадами, які на своїх зборах прийняли рішення про вихід з підпорядкування УПЦ МП та перехід до ПЦУ.

Йдеться про громади:

  • Спасо-Прображенська, села Харліївка, Житомирського (Попільнянського) району
  • Іоано-Богословська, с. Лебединці, Бердичівського (Андрушівського) району.

Ознайомившись з документами релігійних громад і обговоривши наступні кроки співпраці, представникам громад видали документи про прийняття їх до ПЦУ та призначено нових настоятелів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.