Камінь-Каширська міська рада без відома селян здала в оренду 500 гектарів

У селі Мала Глуша Камінь-Каширської громади, що на Волині, між владою і селянами трапився конфлікт через близько 500 гектарів землі колективної власності.

Селяни розгнівані, позаяк в окремих із них трактор понівечив ще не зібраний врожай: зрівняли із землею кілька соток гарбузів, переорали кукурудзу тощо.

Про це повідомляє Полісся.

Компанія Стандарт АгроЕко, якій Камінь-Каширська міська рада надала в оренду сільськогосподарську землю на площах невитребуваних паїв жителів Малої Глуші, із 2022-го року здійснює оплату за використання цих земель, втім обробляти масиви взялася лише нещодавно

«Більша частина людей, які роками користувалися землею, не мали на неї права власності, тож ділянки вважалися невитребуваними, а це означає, що експлуатація даних площ відповідно була незаконною. Шляхом конструктивного діалогу посадовець порадив користувачам вищезгаданих ділянок виходити з «тіні», легалізувавши наділи», — каже Володимир Король, начальник управління земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки Камінь-Каширської міської ради.

Як повідомили у міській раді, процес оформлення документів розпочався. Від потенційних власників паїв подано 14 заяв.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.