Верховна Рада зареєструвала законопроект проти діяльності московського патріархату

Депутати хочуть викинути Московський патріархат з України. Українські депутати хочуть припинити існування МП в Україні та розірвати з РПЦ договори оренди Києво-Печерської Лаври.

Про це повідомила депутатка ВР Ірина Геращенко.

«Те, що в Лаврі антиукраїнське кремлівське кубло, яке не має нічого спільного з релігією і церквою, було зрозуміло давно. В парламенті вже 8 місяців блокується створення ТСК по МП. Тож прийшов час припинити загравати з МП , бо це ніяка не церква , а ідеологічна організація просування русского мира. Разом з колегами направили на уряд звернення з вимогою негайно розірвати оренду з МП , за якою Лавра використовується кремлівськими агентами. За ініціативи Микола Княжицького зареєстрували проєкт закону, що має на меті заборону діяльністі російської православної церкви на території України», — написала Геращенко.

Метою законопроекту є запобігання загрозам національній безпеці України та забезпечення порядку, адже занадто довго РПЦ проводила відверту антиукраїнську та диверсійну діяльність і адвокатувала всі дії злочинного російського режиму.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.