На Одещині селяни потерпають від смороду сусіднього винзаводу

На Одещині жителі села Кубей скаржаться на сморід, який вже близько 15 років стоїть в кожному подвір'ї. 

За словами селян сморід йде від сливної труби приватного подвір'я місцевого директора приватного винзаводу «Бостардо», звідки нечистоти так само зливають у прилеглу зону.

Про це повідомляє Сила громад.

«Зливна труба відноситься до будинку за адресою: село Кубей, вул. Обзорна, 61, де мешкає Чеглатонев Петро Никодимович», — кажуть місцеві жителі.

За словами людей, які мешкають поруч, коли дме сильний вітер, то сморід від труби такий, що надворі перебувати взагалі неможливо: доводиться ховатись в будинках за наглухо зачиненими вікнами.

«Ми звертались до сільської ради за допомогою у вирішенні проблеми, але влада не підтримала нас, вони не вбачають катастрофічної ситуації»,  — кажуть люди. 

Жителі Кубея ініціюють звернення до екологічної служби Одеської області та інших відомств, відповідальних за збереження навколишніх територій.

«В.о. голови Кубейської ради постійно відсутня на роботі. Людям, які скаржаться на порушників, грублять і погрожують»,  — розповіли активісти.

Днями просто на вулиці це порушення активісти зафіксували на відео, — саме в момент, коли асенізатор збирається злити у водойму відходи з каналізації.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.