Минулоріч громади сумарно перерахували на армію понад 16 мільярдів гривень

Протягом 2023 року з бюджетів територіальних громад різного рівня на підтримку української армії загалом перераховано було понад 16 млрд грн.

Про це інформує Децентралізація.

Протягом минулого року субвенції громад були спрямовані: 

  • 11,6 мільярда гривень — для Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій, Сил територіальної оборони, Повітряних і Військово-Морських сил
  • 2,53 мільярда гривень — для Сил логістики, Сил підтримки, Військ зв’язку та кібербезпеки, Медичних сил, Державної спеціальної служби транспорту
  • 750 мільйонів гривень — для інших військових формувань (військові навчальні заклади, військова служба правопорядку тощо)
  • додатково ще 1,3 млрд грн місцева влада спрямувала безпосередньо у державний бюджет для закриття нагальних потреб Збройних Сил. 

Передусім, це підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення, закупівля БПЛА та комплектуючих до них, човнів, засобів РЕБ та акумуляторних батарей для транспортних засобів.

«Коли більшість об’єднаних спільною метою громадян донатять, їхні представники у місцевому самоврядуванні також поважають вибір людей і підтримують те, що зараз для кожного надважливо. Сильне місцеве самоврядування повинне мати впевненість, що на центральному рівні уряд залишиться надійним партнером у спільній справ», — зазначив заступник Міністра оборони Юрій Джигир. 

Розпорядженням Уряду ці кошти спрямовано Міністерству оборони для перерахування визначеним Генеральним штабом військовим частинам. 

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.