На Буковині виявлено громади, де немає жодної ПЦУ

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, за даними Чернівецької обласної військової адміністрації, 34 релігійні громади перейшли у підпорядкування ПЦУ. Та є громади на Буковині, в якій жодна церква не змінила свого підпорядкування.

Про це пише видання Букінфо.

У Герцаївській міській раді зазначили, що на території громади є загалом 15 релігійних організацій, які підпорядковані УПЦ МП. Жодна з них від початку великої війни не змінювала своєї конфесійної приналежності.

Подібна ситуація склалася й у Кіцманській громаді. У відповіді на запит у міській раді вказали, що загалом мають 23 релігійні громади, з яких 13 підпорядковані ПЦУ, а 10 — УПЦ МП. Проте жодна з них до ПЦУ не перейшла.

У Мамаївській громаді є дев’ять парафій УПЦ МП. По одній із них є у селі Лужани, Глиниця, Коростувата, Драчинці, Нові Драчинці, Стрілецький кут та Новий Киселів. По дві — у Мамаївцях. Жодна з парафій у Мамаївській громаді з лютого 2022 року не перейшла до ПЦУ. 

У Ванчиковецькій громаді також жодна церква з дев’яти зареєстрованих не переходила до ПЦУ. Відповідну інформацію підтвердили у сільській раді.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.