Верховна Рада узаконила новий вид фінансування сільського господарства

Верховна Рада проголосувала за законопроєкт № 9266 про аграрні ноти у другому читанні та в цілому. Законопроєкт має на меті запровадити поряд з традиційними паперовими аграрними розписками новий фінансовий інструмент кредитування сільськогосподарського виробництва. 

Про це повідомляє Фінансовий клуб.

Цей документ входить в пакет трьох законів, які необхідно ухвалити до кінця лютого для отримання 1,4 млрд доларів кредиту від Світового банку.

Аграрна нота буде неемісійним цінним папером, що посвідчує безумовне зобов'язання боржника, забезпечене заставою, здійснити поставку сільськогосподарської продукції або сплатити грошові кошти кредитору відповідно до умов, визначених таким цінним папером.

«До другого читання депутати змінили назву законопроєкту, оскільки раніше він був присвячений електронним аграрним розпискам», — пише видання. 

Аграрні ноти випускатимуть в електронній формі у вигляді облікового запису на рахунку в цінних паперах з відображенням у Реєстрі аграрних нот.

Вони зможуть перебувати як в обмеженому обігу, так і у вільному обігу, без обмеження торгівлі на організованих ринках капіталу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.