Обов'язкове декларування посадовців може повернутись вже цієї осені — думка

Обов'язкове декларування для публічних службовців можуть відновити восени цього року. Відповідний законопроєкт про відновлення декларування планують ухвалити у першому читанні до кінця червня, а в цілому — до кінця вересня. 

Про це інформує Рух ЧЕСНО.

«Робоча група засідала чотири-п’ять разів. Є вже напрацьована модель, яка погоджена з НАБУ. Ще чекаємо остаточного погодження з НАЗК. Після того ці напрацювання кладемо на папір у вигляді альтернативного законопроєкту і це вже погодимо ще один раз із представниками G7, бо вони зацікавлена сторона і опікуються цим питанням. Як ні в кого не буде жодної “алергії» — будемо реєструвати і голосувати до першого читання», — заявив глава фракції «Слуга народу» і автор законопроєкту Давид Арахамія.

Повідомляється, документ про відновлення декларування планують ухвалити у першому читанні до кінця червня, а в цілому — до кінця вересня.

Як зазначив голова фракції, наразі, крім основного законопроєкту №8071, який ще з осені минулого року отримав висновок Антикорупційного комітету, на розгляд парламенту готують також новий альтернативний законопроєкт, до розробки якого залучені НАЗК і НАБУ.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.