НІГД може сформувати витяг про всі наявні картографічні матеріали в розрізі громад

Відбулась презентація вдосконаленого функціоналу реєстрації метаданих на геопорталі пілотного проекту НІГД

Завдяки оновленому функціоналу, відтепер на геопорталі можливо отримати інформацію за запитом по обраній ТГ чи адміністративній одиниці щодо наявних у Картфонді картографічних матеріалів з детальними метаданими та сформувати витяг по таким матеріалам.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Це значно спростить збір вихідних даних для розробки комплексних планів, зокрема для майбутнього відбудовування. На геопорталі вже існує можливість обміну інформацією між державними органами та установами», — ідеться у повідомленні.

Окрім цього, у межах меморандуму між Держгеокадастром та KSE на геопорталі пілотного проекту НІГД вже почали розміщувати актуальні ортофото окремих населених пунктів з метою оцінки матеріальних втрат громадян внаслідок агресії рф. За підтримки Японського проекту завершено оновлення цифрових топографічних карт масштабу 1:25 000 на 8650 кв. км та отримано обладнання для належного функціонування геопорталу НІГД.

Наразі до реєстрації метаданих на геопорталі пілотного проекту НІГД долучилися 1 026 територіальних громад, 16 ЦОВВ та 21 місцевий орган влади, однак процес все ще триває.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.