В Україні гальмують реформу комунального пастрансу

Запровадження електронного квитка в громадському транспорті — одне з зобов’язань, яке Україна взяла на себе для вступу в Європейський союз. Утім, його запровадження досі не врегульовано в країні.

Такими висновками ділиться Олександр Мироненко, редактор видання avianews.com., на власній сторінці в Фейсбук.

«Щоб запровадити електронний квиток, потрібно внести зміни в 5 законів. Ми б’ємося за це вже 5 років. У владі тим, хто може донести важливість питання, це не цікаво. Кому цікаво — він не має можливості вплинути. Не можемо знайти людину, яка зможе провести це рішення», — коментує Володимир Міллер, заступник міського голови Дніпра, під час Всеукраїнського форуму міської мобільності у Львові.

За новою концепцією, міська влада буде отримувати всі кошти за квитки та замовляти у перевізників виконання рейсів з певною якістю.

За словами заступника мера Дніпра, існуюча в деяких містах електронна система оплати за проїзд в міському транспорті насправді не є справжнім електронним квитком та не відповідає вимогам ЄС.

«Електронний квиток передбачає, що оплату буде отримувати місто, а далі оплачувати транспортну роботу підприємствам», — пояснив Міллер.

Зазначається, за кожен якісно виконаний рейс перевізник будет отримувати оплату, передбачену договором. Ця оплата не буде залежати від кількості пасажирів. Отже, пасажири зможуть доїхати навіть в той час, коли пасажиропотік невеликий. Якщо місто виявить порушення, то оплата бути зменшена.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.