Півтисячі сіл на Сумщині без автобусного сполучення — ОВА

Без автобусного сполучення залишаються 520 населених пунктів Сумщини.

Про це повідомив Володимир Артюх, голова Сумської ОВА.

«Кількість населених пунктів Сумської області становить 1288. Із них пасажирським автобусним обслуговуванням забезпечено 757. Маршрутна мережа, особливо за роки війни, значно скоротилася і це ускладнює життя людей», — Володимир Дудченко, заступник директора Департаменту розвитку громад, територій та інфраструктури Сумської обласної державної адміністрації

Очільник області зазначив, що питання пасажирського обслуговування має бути першочерговим як для керівників громад, які відповідають за організацію пасажирських перевезень у межах громад, так і для керівників районних державних адміністрацій, відповідальність яких стосується перевезень за межами громад. 

«Мені повідомляли, що основна причина проблем полягає в тому, що перевізники відмовляються їздити по прикордонних громадах, поганих дорогах. Будемо змінювати ситуацію. Стан транспортної мережі буде аналізуватись щомісяця, аби забезпечити її належну роботу», — сказав Володимир Артюх.

Станом на сьогодні кількість міжміських автобусних маршрутів, які обслуговуються автобусними перевізниками становить — 96 одиниць, а приміських автобусних маршрутів — 224 одиниці, тобто без обслуговування залишається — 42 одиниці міжміських внутрішньообласних маршрутів та 106 одиниць приміських автобусних маршрутів. Кількість перевізників, що працюють на маршрутах загального користування Сумської області становить 133 перевізника.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.