Полтавська громада затвердила 11 мільйонів гривень для добровольчих формувань

В рамках програми «Полтавський спротив» у Полтавській громаді планують забезпечити потреби добровольчих формувань на 11 млн грн у 2022 році.

Про це стало відомо з онлайн-видання Новини Полтавщини.

Під час засідання міськвиконкому 12 травня для Полтавської громади затвердили оновлену програму «Полтавський спротив», відповідно до якої, за три роки планують витратити 48,8 млн грн на підтримку бойової та мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань. З них 47,5 млн грн мають бути освоєні у 2022 році.

«З цієї суми 11,3 млн грн, зокрема, піде на потреби добровольчих формувань Полтавської міської територіальної громади (ДФТГ). Наприклад, 300 тис. грн за три роки планують виділити на витрати перевізників, які доставлятимуть добровольців на тренування та назад, ще 450 тис. грн — на паливо. Решта — 10,5 млн грн — лишається на придбання обладнання, приладів, інвентарю, спорядження і матеріалів»,  — ідеться у повідомленні. 

Зазначається, на сьогодні вже виділено понад 10 млн грн на всі запити, які приходять. Бійці тероборони шукають те, що їм потрібно, приносять до міської ради рахунки, які одразу проплачуються. Все, що вони замовляють — все закупається.

Також, за словами Олександра Мамая, голови громади, поки не вирішено питання, як проходитиме процес закупівель для ДФТГ, адже ці формування поки не мають юридичної особи, через яку можна було б оплачувати товари та послуги.

Повідомляється, на сьогодні громада змогла купити 5 автомобілів Renault. Це пікапи для ЗСУ, вартість яких входить у ті 47,5 млн грн.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.