На Житомирщині в громаді дерусифікують 60 вулиць

На Житомирщині понад шістдесят вулиць Коростенської територіальної громади планують перейменувати. 

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

У Коростенській міській раді створили робочу групу та напрацювали перелік вулиць, які потребують перейменування в межах громади. Нині жителі вносять свої пропозиції щодо нових назв.

«Близько 60 вулиць потребують перейменування. Робоча група формує остаточний список і пропозиції до назв. Якщо люди прийдуть і скажуть, що ми уже обговорили, провели консультацію і затвердили протокол, що ми хочемо, щоб наша вулиця так називалася, то робоча група дослухатиметься до того, що хочуть мешканці цієї вулиці», — каже заступниця Коростенського міського голови Наталія Чижевська.

На одному з підприємств по вулиці Горького працює Людмила Паламарчук. Жінка каже, що перейменуванням вулиць потрібно було займатися ще тоді, після вторгнення Росії у 2014 році, після того, як вийшов пакет законів про декомунізацію. 

«Маємо робити це зараз, щоб всі були згодні, не по-варварськи, але це однозначно потрібно зробити і раз і назавжди позбутися того, щоб ніхто не приходив нас визволяти і «асвабаждать», — каже жителька Коростеня Людмила Паламарчук.

В одному з мікрорайонів Коростеня, поруч із вулицею Шевченка, є вулиця Маяковського. Житель Коростеня Михайло Грищенко погоджується, що вулицю Маяковського потрібно перейменувати.

«І ще раніше треба було це зробити, ще до війни. Зараз є багато героїв, які віддають своє життя за Україну, то їхніми іменами треба назвати вулиці», — каже Михайло Грищенко

Зазначається, рішення про перейменування вулиць будуть ухвалювати на сесії Коростенської міської ради.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.