Експерти нагадали громадам про фінансування ТРО

Заходи та роботи з територіальної оборони (ТРО) та мобілізаційної підготовки місцевого значення можуть фінансуватись з усіх місцевих бюджетів.

Фінансування та матеріально-технічне забезпечення національного спротиву здійснюються за рахунок і в межах коштів Держбюджету України, місцевих бюджетів та інших не заборонених законодавством України джерел.

Про це пише Укрінформ.

«Органи місцевого самоврядування можуть брати участь у підготовці та виконанні завдань національного спротиву в мирний час та в особливий період, забезпечувати належне фінансування заходів національного спротиву місцевого значення та підготовки громадян України до національного спротиву», — зазначив Микола Гулько, радник з питань місцевих фінансів та управління.

Крім того, громади мають сприяти створенню добровольчих формувань, забезпечувати життєдіяльність населення і функціонування об’єктів інфраструктури у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці й сприяти популяризації участі в заходах національного спротиву.

Зазначається, в такій місцевій цільовій програмі може бути передбачений певний захід підтримки військових формувань як надання субвенції з місцевого бюджету державному бюджету, а саме тій військовій частині ЗСУ, до якої закріплене добровольче формування територіальної оборони громади.

Читайте також: 

В громаді на Дніпропетровщині зліпили понад 30 тис. вареників для військових

Громада на Закарпатті перейменує вулиці з російськими назвами

На потреби тероборони Полтавщини спрямовано 10 млн грн

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.