В Києві між учасниками SaveFOP сталася сутичка

В четвер 17 лютого 2022 року зранку у Києві почалася чергова акція руху «SaveFOP». Мітингарі перекрили вулицю Хрещатик в районі Майдану Незалежності. Поліція відтіснила з дороги протестувальників, потім колона з підприємців вирушила до стін парламенту, паралізувавши вулицю Грушевського.

Там учасники акції перекрили рух транспорту, а коли поліція почала відтісняти мітингувальників з дороги — почалися сутички, повідомляє Суспільне.

«Учасники акції вигукували ганьба та вимагали взагаля скасувати використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО)», — ідеться у повідомленні. 

Народний депутат Вадим Гетманцев назвав мітингарів «лементами розхитування ситуації в Україні», а їх вимоги — безглуздими. Самі ж підприємці звинувачують силовиків у перешкоджанні їх праву на протести.

Станом на 11 ранку рух по вулиці Хрещатик та Володимирському узвозу вже було відновлено. Окрім того, поліція частково перекрила рух по вулиці Шовковичній. Але протестувальники перемістилися на вулицю Грушевського і перекрили рух транспорту. Кількість мітингувальників збільшилася до близько 1000 осіб. Станом на 12 годину поліція почала відтісняти людей з проїжджої частини, у результаті чого виникли сутички.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.