Село на Київщині затопило через прорив дамби

Жителі села Лишня, що на Київщині, самотужки долають наслідки прориву дамби через сильні дощі. Більше 20 сімей вже три доби відірвані від цивілізації, інформує 5 канал.

Через потужну зливу та град, цими вихідними у селі прорвало дамбу одразу на кількох тамтешніх озерах.
Водою залило навколишні городи, будинки та розмило дороги. Подекуди рівень води сягав 1 м. Унаслідок стихії ніхто з людей не постраждав.

«Повністю підвал був заставлений саджанцями. Ожина, гортензії. Саме елітні сорти. Такого ще не було. Закрутки і сотні горщиків розсади пішли під воду», — розповів житель села Павло Петрович.

Зараз чоловік не знає, за що і братися. За допомогою насоса от уже другий день викачує воду з погреба. Територія його дачі вся захаращена. Адже половину берега, на якому вона розташована, просто змило водою. Тепер Павло Петрович побоюється, що можливі зсуви зруйнують будинок.

Староста Бишівської сільської ради, куди входить село Лишня, Оксана Дерев'янченко каже, що на підтоплення відреагували одразу. У найближчі дні обіцяє — людям допоможуть.

«Зараз ми викликаємо екскаватори. Екскаватори згортають до основи, тому що не можна засипати. Треба робити каскадом. Збираємо комісію, і йдемо по цих дворах, де ми вже знаємо, де я вже проїхалась і бачу, що в людей горе», — розповіла староста Баришівської сільської ради Оксана Дерев'янченко.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.