Службовці місцевого самоврядування отримуватимуть зарплати по-новому

Рамки окладів посадовців органів місцевого самоврядування планують змінити. Також планується запровадити механізми кар’єрного просування службовців місцевого самоврядування завдяки результатам щорічного оцінювання.

Про це стало відомо з проекту Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування» №6504, що був зареєстрований на сайті ВРУ у середу 5 січня 2022 року.

Так, цей документ пропонує переводити посадовців на вищі посади служби в органах місцевого самоврядування в межах категорії посад протягом одного року після отримання відмінної оцінки за результатами щорічного оцінювання.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту №6504, мінімальний розмір посадового окладу службовця місцевого самоврядування, який займає посаду категорії «ІІІ», не може бути меншим 2 розмірів прожиткового мінімуму та більше 8 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня календарного року, 

«Максимальний розмір посадового окладу виборної посадової особи не може більш як у 6 разів перевищувати мінімальний розмір посадового окладу службовця місцевого самоврядування, який займає посаду категорії «ІІІ», — ідеться в записці.

За підрахунками Zemliak.com, у 2022 році мінімальний розмір посадового окладу службовця місцевого самоврядування може коливатися від 4 786 грн до 19 144 грн. Тобто умовно максимальний оклад мера може бути не більше 114 864 грн.

З метою упередження ризиків необгрунтованих витрат з місцевого бюджету, проектом Закону не передбачено:

  • надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важкої роботи
  • за почесне звання «заслужений»
  • доплати за науковий ступінь кандидата або доктора наук з відповідної спеціальності

З прийняттям законопроекту, службу в органах місцевого самоврядування нарешті буде синхронізовано із законом України «Про державну службу».

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.