На Тернопільщині виявлено село з єдиним жителем

Село Червоне Тернопільського району зникає з карти України. Село занепало, а його єдиний житель — Михайло Чавурський, і покидати рідну хату не збирається.

Про це ідеться в матеріалі Суспільного.

Зараз у селі пустують понад 30 хат. А раніше тут було 75 будинків.

«Ми жартуємо часто з ним, що він тут і голова, і староста. Він, як один показник на всю область — на все село один житель, у нього один кінь, одна корова», — розповів Василь Сидорович, Мечищівський сільський голова.

Читайте також: У селі Лисівка на Полтавщині залишилося лише три жительки.

Михайло Чавурський всі основні роботи по господарству виконує сам. Він сам собі дає раду. Садить город: барабольку, капусту, кукурудзу, сіє овес, пшеницю.

«У цьому селі колись було 75 будинків та 56 дітей, які ходили до школи. Я теж тут ходив до школи — 4 класи. Потім вже до Мечищева ходили. Позаростало тепер все, нема чим хвалитися тепер в селі. Людей нема, хати повалилися»,  — розповів чоловік.

За словами Василя Сидоровича, ще 2 роки тому з цього села 5 дітей ходили до Мечищівської школи. Але батьки вирішили перебратися ближче до колишнього райцентру Бережани і переїхали в сусідні села. А хати залишилися пусткою. Окрім початкової школи колись в селі також був магазин.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.