На Прикарпатті селяни власними коштами латають місцеву дорогу

Місцеві жителі села Хмелівка збирають гроші й самі латають найаварійніші ділянки доріг. Ними вже відмовляються їздити автобуси. А від чиновників — лише обіцянки. 

Про це повідомляє Дутчак Жанна, телеканал Інтер.

Ця дорога місцевого значення сполучає чотири великі села з центром Богородчанської громади. Село Хмелівка знаходиться за 11 км від дороги державного значення.На такі села увагу взагалі не звертає влада.

«Щодня тут проїжджає чотирнадцять разів. Від такого керування ноги вже болять. Не встиг натиснути на газ, як знову треба гальмувати»,  —  Михайло - водій рейсового автобуса. 

Шість кілометрів суцільного бездоріжжя. Капітальний ремонт тут востаннє робили понад тридцять років тому. Полагодити дорогу селяни просять не один рік. Та відповідь завжди одна — немає грошей.

«Пенсіонери здавали, казали, що ми відкладаємо трохи грошей на лікарство, остальне даємо на дорогу, бо неможливо доїхати навіть до тієї ж лікарні», — Василь Дем'янів, житель села Хмелівка.

Але самотужки полагодити всю дорогу все одно селяни не в силах. Тому селяни й вирішили вимагати ремонту радикально — перекрити міжнародну трасу Мукачево-Львів. Однак акції завадили чиновники — спрацювали на випередження. Зустрілися з людьми й запевнили — шлях відремонтують.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.