На Одещині відкрили Цифровий освітній центр (DLC)

В Одеській області функціонуватимуть п’ять Цифрових освітніх центрів (DLC): один — на базі Одеського професійного ліцею будівництва та архітектури, інші центри — у Рішельєвському ліцеї, Одеській гімназії №7, а також у Южному та Чорноморську.

Про це повідомили в Одеській ОВА.

Цифровий освітній центр (DLC) — це комфортний, безпечний навчальний простір, обладнаний необхідними пристроями, гаджетами та матеріалами для навчання, який має вчителів-тьюторів, що пройшли відповідну кваліфіковану підготовку.

У ЦОЦ навчатимуть звичним предметам не зовсім звично, а за допомогою штучного інтелекту та завдяки технологіям віртуальної реальності.

На «Уроках успішного життя» діти зможуть набувати навички, що мають найбільший попит у XXI столітті та розважатись з користю зі спеціальною освітньою програмою «Minecraft».

Наприклад, у Цифровому освітньому центрі Одеського професійного ліцею будівництва та архітектури уже проводять заняття із надолуження освітніх втрат з фізики за допомогою технологій віртуальної (VR) та доповненої (AR) реальності.

«В умовах війни Одеська обласна державна адміністрація робить усе можливе для забезпечення дітей та підлітків комфортними та безпечними умовами для навчання та спілкування. У цьому нам допомагають наші партнери, зокрема ЮНІСЕФ. У Цифрових освітніх центрах учні 1-11 класів зможуть навчатись, розвиватись та комунікувати. Це місце для соціалізації та сучасних освітніх технологій для надолуження прогалин в навчанні», — зазначив заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Антон Шалигайло.

Вищезазначені активності відбуваються в межах проєкту «Створення цифрових освітніх центрів (DLC) та надання послуг з психосоціальної підтримки для дітей та молоді», який реалізує Асоціація інноваційної та цифрової освіти спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Глобального партнерства заради освіти (GPE).

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.