На відновлення ліцею у селищі Михайло-Коцюбинське спрямували 64 мільйони гривень

Уряд погодив відновлення ліцею у селищі Михайло-Коцюбинське Чернігівській області, на що буде спрямовано 64 млн гривень.

Кошти зібрані через платформу UNITED24 в межах благодійного футбольного матчу Game4Ukraine, який організували в Лондоні амбасадори цієї платформи Андрій Шевченко та Олександр Зінченко. Гроші надійшли на рахунок, відкритий Міністерством освіти і науки в Національному банку.

Про це повідомили у Чернігівській ОВА.

«Ліцей у Михайло-Коцюбинському є опорним у громаді й найбільш зруйнованим серед закладів освіти області внаслідок бойових дій. У серпні 2022 року Чернігівська обласна державна адміністрація подала звернення до МОН щодо виділення коштів на відбудову ліцею. Ми вдячні платформі United24 та українським футболістам за підтримку та допомогу, адже у найближчому майбутньому майже 400 дітей громади, які сьогодні навчаються у змішаній формі, зможуть повноцінно повернутися за парти», — прокоментував начальник Управління освіти і науки Чернігівської ОВА Юрій Музика.

Довідково: заклад потребує повного відновлення, оскільки потрапив під обстріл 4 березня 2022 року, коли селище було в окупації. Ракета пройшла крізь другий і перший поверхи. Дах зруйнований майже на 90 %, половина вікон вибита, повністю знищені кілька кабінетів.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.