Музикант з Одещини став гончаром та перетворив свій будинок в музей

Музикант Богдан Нікіруй придбав будинок в селі Салгани Білгород-Дністровського району, що на Одещині, і перетворив його на інтерактивний музей, облаштувати простір для майстер-класів і зібравши предмети, що відображають дух його предків.

Про це пише Одеське життя.

Зараз Богдан Нікіруй продовжує облаштовувати приміщення для майстер-класів та зберігає речі, які несуть спадщину його предків.

Усі експонати інтерактивного музею ручної роботи, зібрані майстрами, переважно із сіл та міст Одеської області.

Коли світ накрила ковідна хвиля і всі масові заходи надовго довелося призупинити, енергійний Богдан замислився, як переналаштувати свою діяльність,

«Купив у селі будинок. Обираючи будинок, звернув увагу на той, у якому був старовинний, збудований ще швейцарцями, льох», — розповів Богдан. 

Богдан вирішив на мальовничому місці біля Дністровського лиману створити інтерактивний музей — відновити унікальний льох, облаштувати приміщення для майстер-класів та збирати тут речі, що пам’ятають тепло предків.

До початку повномасштабної війни до Салганів приїхала родина гончарів із Полтави, щоб влаштувати тут кілька майстер-класів. Так вони тут і лишилися жити та зараз навчають гончарній майстерності всіх охочих.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.