Вакарчук задонатив відновлення музею Григорія Сковороди

У межах проекту «Збережіть українську культуру», на відновлення і відбудову Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди, Святослав Вакарчук перерахував 350 000 тисяч гривень.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

«На спецрахунок Мінкульту для відновлення музею Г.Сковороди,  який 7 травня 2022 року російські військові цілеспрямовано знищили,  було перераховано 350 000 грн. Першим благодійником став український культурний діяч Святослав Вакарчук», — ідеться у повідомленні. 

Наразі на порталі завантажено 15 об'єктів з розподілом на категорії: повністю зруйновані, пошкоджені та ті, які призупинили свою роботу через війну. 

«російські загарбники воліють не лише окупувати наші території, зруйнувати наші міста, села, виробництва, знищити поля, а разом з ними і врожай, а ще й цілеспрямовано позбавити українців майбутнього, вбиваючи кращих з кращих, та знищуючи нашу спадщину від попередніх поколінь,  руйнуючи культурні центри, музеї тощо. Бо сама думка існування бодай чогось українського з глибоким історичним, культурним корінням і розвиненого майбутнього нашої країни для них нестерпна і доводить до сказу. Не вийде у них. Ніколи», — сказав Святослав Вакарчук. 

Також відомо, що на повне відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди потрібно понад 110 мільйонів гривень, але цифра не остаточна, може бути більшою.

Благодійники можуть обрати локацію та здійснити пожертву безпосередньо на сайті проекту.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.