На Полтавщині припинив роботу музей імені Горького

У селі Мануйлівка Козельщинської ТГ припиняє роботу музей Максима Горького  — одного із провідних ідеологів комуністичного режиму.

Про це повідомляє видання Полтавське TV.

«Трудовий контракт з керівником поки що не укладається. Будемо думати над статутом музею: чи він буде краєзнавчий з експозицією про Козельщину і Козельщинський край; чи це взагалі буде музей Української слави чи Героїв України. Тобто він однозначно вже не буде музеєм ГОРЬКОГО. З напрямком визначимося вже після нашої перемоги»,  — зазначив Олександр Троцький, очільник громади.

Крім цього, у селі Левенцівка Чутівської селищної ради Полтавського району погруддя російському «пролетарському» письменнику Максіму Горькому з ініціативи ГО «Декомунізація. Україна» демонтували і перемістили до Державного музею-заповідника в Путивлі «Парк радянського періоду». 

За даними Полтавського офісу УІНП, в населених пунктах Полтавщини досі є чинними 54 топоніми на честь ГОРЬКОГО, а пам'ятники йому досі бовваніють у місті Решетилівка та селах Середняки, Загребелля і Крячківка Полтавської області.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.