В Україні планують ввести День українського борщу

Верховній Раді України пропонують розглянути постанову про встановлення Дня українського борщу. Дату пропонують встановити на кожну 2 суботу вересня.

Про це стало відомо з сайту ВРУ.

Проект постанови №6361 про встановлення Дня українського борщу надійшов до українського парламенту 30 листопада 2021 року. Запровадження такого дня, на думку авторів постанови, сприятиме охороні культурної спадщини, популяризації української культури у світі та посиленню суспільної уваги до традицій української кухні та культури. 

«Метою проекту Постанови є забезпечення охорони культурної спадщини, збереження уніфікованої української кухні та популяризації української культури в світі, посиленню суспільної уваги до збереження і вшанування традиційної української кухні та культури, тяглості культурної традиції шляхом відзначення на державному рівні Дня українського борщу», — ідеться в пояснювальній записці законопроекту. 

Під пропозицією підписалися представники майже всіх партій, представлених у Раді, тому автори цього документа розраховують, що вперше на національному рівні День борщу відсвяткують в Україні вже 2022 року.

Раніше, Zemliak.com писав про ексклюзивну борщову заправку від шеф-кухаря Євгена Клопотенка.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.