Понад півтори тисячі медзакладів росія знищила за 2 роки

За понад два роки повномасштабної війни росія вже пошкодив 1642 об’єкти медзакладів та зруйнував вщент ще 214, зокрема, лікарні, амбулаторії, поліклініки, пологові тощо, інформує Міністерство охорони здоров'я.

Найбільших втрат зазнали об’єкти медзакладів у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях. 

«Наразі отримати повну інформацію щодо ступеня руйнування медзакладів на тимчасово окупованих територіях неможливо. Також росіяни пошкодили 188 автівок екстреної медичної допомоги, знищили 261 та захопили 125 автівок «екстренки», — кажуть в міністерстві.

На сьогодні завдяки відбудові та реконструкції закладів, лікарі продовжують надавати медичні послуги, а пацієнти отримують безперешкодний доступ до необхідної медичної допомоги. 

Так, вдалося повністю відновити 523 об’єкти медзакладів та ще 361 — частково. Йдеться про медзаклади на звільнених від окупації територіях, а також заклади, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо. Роботи з відбудови медзакладів триватимуть й надалі. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.