У громаді на Харківщині не залишилось жодного вцілілого будинку

У Петропавлівській громаді Харківської області не залишилося жодного цілого будинку. З 2022 року громада постійно під обстрілами росіян, сюди неодноразово прилітали шахеди та влучали у цівільне житло. Нині 100% будівель знищені або частково зруйновані.

Про це пише Слобідський край.

Петропавлівська громада розташована в Куп'янському районі. До неї входить 16 сіл. До війни в громаді проживали 5,3 тис. осіб. Наразі залишилося близько 400, решта евакуювалося в безпечніші місця. У селах проводиться примусова евакуація.

«Населені пункти громади знаходяться в зоні бойових дій, тому руйнування дуже серйозні. Більшість будинків згоріли або зруйновані так, що навіть не залишилося фундаменту», — повідомила начальниця Петропавлівської сільської військової адміністрації Ольга Козирєва.

Як повідомляється, комісія з обстеження пошкоджених об'єктів поки що не може працювати через активні бойові дії та постійні обстріли. Частина громади все ще окупована. 

За словами Козирєвої, поруч із її будинком було 9 прильотів, півбудинку зруйновано, господарські споруди пошкоджено, одну повністю знищено.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.