Стартував прийом заявок громад на фінансування створення пожежних команд

В рамках проєкту «Підтримка створення добровільних пожежних команд задля підвищення стійкості прифронтових областей», громади можуть взяти участь та отримати фінансування на створення добровільної пожежної команди.

Загальна сума підтримки однієї громади у товарах і послугах — близько 325 000 гривень.

Про це повідомляє Децентралізація.

«Приймаємо заявки від громад Чернігівської, Сумської, Харківської, Миколаївської, Херсонської областей», — кажуть організатори. 

Мета проєкту — допомогти трьом громадам цільових областей успішно створити добровільні пожежні команди (ДПК) та закласти передумови для їх подальшого розвитку й проведення ними навчань для населення.  

В кожній з трьох відібраних громад місцеве самоврядування має зібрати ДПК з 12 осіб, які пройдуть первинну підготовку та навчання домедичній допомозі 100% коштом проєкту, а також отримають методичну й матеріальну підтримку.

Заповнити анкету на участь можна за посиланням. 

Тривалість проєкту: 6 місяців. Участь в ньому передбачає серію вебінарів, створення інформаційних матеріалів для рекрутингової кампанії, навчальний візит до Рівненської області, первинну підготовку й навчання з домедичної допомоги для 12 добровільних пожежників з кожної громади, закупівлю 6 комплектів захисного спорядження тощо.   

Прийом анкети до 1 березня 2024 року включно. Результати будуть оголошені до 8 березня 2024 року.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.