Депутати сільради відмовили у наданні компенсації постраждалій фермі

Сурсько-Литовська сільська рада, що на Дніпропетровщині, під час сесії вирішила не надавати фермі компенсацію, що постраждала від російських ракет.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного.

На території ферми під Дніпром у вересні впали уламки ракети. Тут згоріли споруди, травмувалися тварини, а частина землі виявилася забрудненою ракетним паливом. 

«3 вересня тут впала російська ракета.  Навкруги розлилося ракетне паливо — тепер цю землю не можна використовувати під пасовище. Крім того, тварини дістали поранення. На фермі проживають коні, евакуйовані з Харківської області. Є тут також птахи, кролики, корови, вівці», — повідомила Євгенія Молчанова, власниця ферми.

За словами ветлікарки Наталії Козак, багато кроликів загинуло. Взагалі, вони дуже чутливі до стресу. Дійсно, вони від переляку помирають. Кролики маленькі, козенята також чутливі. Трошки корову довелося зашивати. Коні перелякалися, там травмувалося око.

Фермерка Євгенія Молчанова повідомила, подала заяву щодо компенсації через ракетний удар до Сурсько-Литовської сільської ради. Під час голосування на сесії частина депутатів утрималася, тож рішення щодо компенсації не ухвалили.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.