На Житомирщині віддалені села отримали доступ до інтернету

У два віддалені села Вільшанської громади в рамках проекту «Інтернет-субвенція»  провели високошвидкісний інтернет. На реалізацію проекту з державного бюджету виділили 205 тис грн. 

Про це повідомляє Суспільне.

За словами представниці сільради Інни Улановської, оптичний інтернет у заклади культури сіл Дібрівка та Шевченко провели в рамках проекту «Інтернет-субвенція»  від Міністерства цифрової трансформації України. 

«Серед населених пунктів Вільшанської громади оптичних мереж не було в двох віддалених селах — селі Дібрівці Маловолицького старостинського округу та селі Шевченко Карповецького старостинського округу. Ми подали заявку на участь у проекті «Інтернет-субвенція»  і отримали гроші на підключення до оптичного інтернету. Загалом, на проведення цих робіт було використано 205 тис грн державної субвенції», — говорить Інна Улановська.

Жителька села Дібрівка Інна Остропілець каже, що обидві її доньки — студентки. Коли вони перейшли на дистанційне навчання, питання з доступом до інтернету стало особливо актуальним.

«Мобільний інтернет у нас дуже погано працював. Ми мусили купувати спеціальну приставку, щоб доньки хоч якось могли дистанційно вчитися. А зараз ми маємо високошвидкісний інтернет. Мені й самій, як вчительці історії, дуже добре готуватися до уроків — є можливість під'єднатися до різних програм, брати участь в онлайн-форумах тощо. Це дуже зручно», — каже Інна Остропілець.

За словами жительки села Шевченко Ірини Вишинської, У їхньому будинку та на подвір’ї мобільний інтернет не працював взагалі. Коли у її старшого сина, були уроки в онлайні, йому доводилося вчитися просто неба. Він відходив від хати десь на пів км, бо тільки там був сигнал. 

Раніше Zemliak.com повідомляв, що за рахунок коштів Вільшанської сільської ради соціальним робітникам Комунальної установи «Центр з надання соціальних послуг», а також електрикам сільської ради було урочисто вручено нові велосипеди.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.