На Донеччині з'явиться найбільша в Україні сміттєсортувальна станція

На Донеччині у м. Бахмут завершується будівництво однієї з найбільших в Україні сміттєсортувальних станцій, де працюватимуть близько 40 осіб. Сортування має розпочатися вже у березні 2022 року.

Площу будівлі вимірюють не у квадратних метрах, а у гектарах — 1,5 га (це 15 тис. кв. м).

Про це повідомляє Децентралізація.

У Донецькій області діє державна програма поводження з відходами. Станція, що має запрацювати вже у березні 2022 року, відзначилася одразу ж кількома рекордами.

«Це одна з найбільших сміттєсортувальних станцій в Україні.. Станція зможе переробляти 60 тис. т відходів на рік, а працюватимуть на ній близько 40 осіб», — зазначив Олександр Марченко, заступник Бахмутського міського голови.

Також зазначається, що це одна з найдорожчих станцій: її кошторисна вартість, враховуючи будівництво з нуля спеціалізованого приміщення, становить 97 млн грн. 

«Ще близько 50 млн грн знадобиться на купівлю спеціального транспорту, а також на облаштування контейнерних майданчиків і купівлю контейнерів для сміття у громадах. (Станцію розглядають як частину нового способу поводження з відходами і як засіб прищеплення відповідної культури місцевим жителям)», — ідеться у повідомленні. 

Найголовніше, саме те, що всі ці кошти на будівництво та облаштування виділяє держава, без жодного співфінансування з боку громади чи донорів, теж тягне на рекорд.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.