Перший в Україні сертифікований полігон будується в Сумах

На Сумщині будується перший  сертифікований сміттєвий полігон. Загальна вартість робіт за проектом — 80 млн грн. Будівництво ведеться за рахунок коштів громади та Державного фонду регіонального розвитку.

Також розглядаються можливості закупки нової техніки для комунального підприємства, яке займається обслуговуванням цього об’єкта.

Про це повідомляє Панорама.

«Сумський полігон — один із найкращих в Україні, єдиний сертифікований. Ми будуємо нову чергу, щоб із наступного року запустити завезення сюди побутових відходів. І громада протягом 7–10 років матиме спеціалізоване місце, куди вивозити ці відходи», — сказав Микола Войтенко, заступник міського голови.

По темі: На Сумщині запрацювала перша в області сучасна лінія переробки сміття

Посадовець також додав, що при налагодженні ситуації з сортуванням будівельних відходів — можна збільшити термін експлуатації полігону ще приблизно на 5 років. 

«Наразі по діючому полігону проводяться роботи з пересипки. Компанія, яка здійснює цю роботу, отримала дозвіл на реконструкцію. Можна спостерігати зараз за тим, що все в процесі. З урахуванням проведення реконструкції, запланована ще робота полігону приблизно до літа наступного року», — додав Андрій Шкарін, Директор КП «Сумижилкомсервіс».

Перед тим, як здавати в експлуатацію наступну чергу полігону, будуть отримані висновки відповідних органів і комісій.   

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.