Зимування моркви в піску збереже якість овочів до весни

Щоб створити для зберігання моркви сприятливий мікроклімат, можна використовувати звичайний річковий пісок. 

Пише про це Господарочка.

«Спочатку льох слід добре просушити і насипати на дно засіки піску, сантиметрів на 10. Далі, слід укласти ряд морквин і зверху знову присипати піском. Далі ще ряд морквин і знову пісок. Виходить такий «тортик». Тут головне, щоб коренеплоди не торкалися одне одного», — радять експерти.

Ще один чудовий спосіб зберігання моркви у тирсі. У засіку слід засипати шар хвойної тирси, і шар моркви, ну, загалом так само, як і з піском. Тільки тирса потрібна чиста і обов’язково від хвойних дерев, оскільки вона запобігає появі гнилі.

Можна зберігати моркву в погребі, помістивши її просто в коробку чи ящик та щільно закрити кришкою. Тільки потрібно періодично перевіряти стан коренеплодів.

«У домашніх умовах для зберігання можна використовувати балкон. Якщо він утеплений і зима у вас м’яка, то коренеплоди чудово збережуться у ящику з утепленими стінками. Можна зберігати і в самому прохолодному місці квартири, уклавши моркву рядками в коробки і пересипавши її цибулевим лушпинням», — пише видання.

Ще один спосіб — зробити для коренеплодів глазур з крейди. Розведіть водою звичайну крейду до консистенції сметани і опустіть туди корінці. Потім дайте їм висохнути і розкладіть по коробках. Процес цей довгий, особливо тому, що потім потрібно відмивати морквину.

У сільському будинку зберігати моркву можна у своєму льосі, підвалі, погребі, тощо.

Але навіть у  погребі морква може або швидко згнити, або зів’янути, якщо не буде збережений оптимальний режим температури і вологості. 
 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.