Пастка з цукром допоможе позбутися мух в оселі

Літній період завжди привабливий час для мух. Поки провітрюється приміщення, мухи налітають всередину та завдають клопоту і незручностей. Однак боротися з цим можна. Допоможе пластикова пляшка, цукор. мед, пише Zemliak.com.

«Беруть 100 мл окропу, 2-3 ст. л меду будь-якого, 2-3 ст. л цукру. Готуємо сироп. Потім потрібно взяти пластикову пляшку, зрізати на третину верх та перевернути його і вставити в іншу відрізану частину. Таким чином мухи злітатимуться на солодкий запах, але вилетіти вже не зможуть», — кажуть знавці. 

Також проти мух використовують ефірні олії з яскраво вираженим запахом. Мухам не подобається запах м'яти перцевої, лаванди, евкаліпта, лимонника. Якщо є в будинку аромалампа — капнути олію і запалити свічку: аромат поширитися по квартирі і відлякуватиме мух.

Актуально: Дачникам нагадали терміни зберігання овочевих культур

А ще можна просто посадити під вікнами герань, базилік, лаванду, м'яту перцеву запашну, пижму, полин. Засушивши ці рослини, можна зробити саше і покласти їх поряд з обіднім столом — запах засушеної зелені теж ефективний у боротьбі з мухами.

«Спиртний напій можна налити у розпилювач для квітів і окропити приміщення дрібними крапельками. Звичайно, запах спирту буде відчутним, однак для людини пари горілки є абсолютно безпечними, тоді як для мух вони є нестерпними», — додають знавці.

Ще один варіант пастки для мух: в порожню банку налити молоко або воду, розведену з варенням/медом/цукром.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.