Вивести з городу капустянку допоможуть чорнобривці

Якщо раніше на городі була присутня капустянка (медведка), то у весняно-літній період варто перевіряти ознаки її повторної присутності. Капустянка піде з городу і без хімічних засобів. 

Висадка чорнобривців своїм запахом відлякує капустянку, рекомендують засіяти навколо ділянки, призначеної під майбутній урожай, пише Zemliak.com.

Відлякування капустянки домашніми методами:

  • вона не любить запах вільхи та черемхи, але їх ефективність тільки в довгострокових планах, адже дерева треба вирости
  • полив настоянкою з лушпиння цибулі. Лушпиння і воду беруть з розрахунку 1 до 5 і настоюють протягом 5 днів. Після цього даний настій розводять з чистою водою з розрахунку 1:5 і проливають землю. Є думка, що це допомагає позбутися від шкідників
  • гас і пісок. Дана суміш використовується з розрахунку 1 кг піску і 50-70 мл гасу на 1 м2. Цей спосіб Мічурін застосовував для боротьби з медведкою, єдиний нюанс, що він дуже затратний і більше підійде невеликим теплицях
  • тухла риба. Кардинальний метод відлякування ґрунтових комах. Вважається, що неприємний запах буде відлякувати шкідників, але цей запах також відчують і люди.

Знищення капустянки:

  • На шляхах пересування вкопують, на рівні землі, ємність з сумішшю води та олії. Потрапляючи в таку пастку, комаха вже не може вибратися назад і гине. Плівка, що утворюється на поверхні, запобігає потраплянню повітря і заважає спливати шкідників.
  • Солодка пастка. В районі доріжок вкопують скляні банки, попередньо обмазавши шийку з внутрішньої сторони чимось солодким (мед, сироп тощо), а на дно наливають трохи пива. Вночі капустянки, залучені ароматними запахами, потраплять у пастку і вам залишиться тільки їх знищити.
  • Водні процедури. Знаючи, приблизно, місця проживання можна спробувати «вигнати» її за допомогою води з мильним розчином. Заздалегідь підготовлену рідину заливають у норки і чекають появи «господаря», ловлять і знищують.

З деякою ймовірністю, як і восени, може допомогти перекопування або розпушування землі на глибину 10-15 см.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.