Овочева агрофірма з Харківщини закладає плантацію лохини в контейнерах

ПрАТ «Зміївська овочева фабрика» з Харківщини попри «овочевий» напрямок діяльності підприємства вирішила освоїти ще й ягідництво та вирощувати лохину в контейнерах. 

Про це інформує Ягідник.

«Зміївська овочева фабрика» зараз вирощує на площі 0,7 га лохину у відкритому ґрунті, де ростуть сорти різних термінів достигання: і ранній Ерлі Блю , і середній Блюкроп, і пізні Чандлер. Через те, що ґрунт на підприємстві не підходив для вирощування цієї ягоди, агрономам доводилося вручну готувати ґрунт до посадки лохини, завозити торф, використовувати кокосовий субстрат і збільшувати кислотність цієї суміші.

Але вже в сезоні 2024 року підприємство планує розширювати ягідні насадження за 3 гектари, висадивши лохину в контейнерах.

«Ми обрали саме контейнерну посадку лохини через те, що ґрунт у нас на підприємстві чорнозем, який не підходить для вирощування лохини. Окрім того, у нас з’явилися вільні площі землі після теплиць, де взагалі немає ґрунту, тому нам зручно буде спробувати вирощувати лохину саме в контейнерах», — зазначила Людмила Алікперова, агроном «Зміївської овочевої фабрики».

На підприємстві планують висаджувати ранні сорти лохини, тому що в цьому випадку вдається отримувати вищу ціна на ягоди.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.