Аграріям виплатять від 20 тис грн за худобу — Мінагрополітики

Цього року аграрії, в тому числі з деокупованих областей, можуть знову скористатись державними програмами підтримки. Для аграріїв, які мають від 3 до 100 корів, передбачено 7 тисяч гривень на одну голову, тим, хто вирощує до 500 голів кіз та овець, — 2 тисячі на одну особину.

Про це повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Аграрії з деокупованих територій, які обробляють до 120 га, зможуть отримати за один гектар 8 тисяч гривень безповоротної допомоги. Аграрії з областей, які не були окупованими, — 4 тисячі грн. Також бюджетні дотації передбачені для фермерів, які утримують корів, кіз та овець», — повідомив Висоцький.

Як повідомляється, в Держбюджеті на цей рік закладено 200 млн гривень на компенсацію агропідприємцям закупівлі обладнання для зрошення. Це дощувальні машини, прокладка труб, підведення води, закладка крапельного зрошення.

Перший заступник Міністра відзначив, що в 2024 році запрацював Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. У підприємців, які обробляють до 500 га, з’явилася можливість отримати гарантію на кредит.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.