Городники розповіли, як збирати насіння з овочів

Для збору насіння кабачків, гарбуза і патисона необхідно знайти зрілі плоди з перезрілою м'якоттю, насіння слід виймати разом з нею. Після чого насіння вибираються і просушуються, а вже потім їх слід помістити в контейнер для зберігання, пише Ukr.media. 

Щодо помідорів, спочатку слід вибрати найкращі томати, після чого їх потрібно розрізати навпіл і ложкою вийняти насіння з м'якоттю. 

«Кілька днів насіння бродять в скляній ємності, а потім їх потрібно висушити. Краще всього висаджувати такі насіння в наступну весну, адже через рік-два схожість садивного матеріалу залишить бажати кращого», — кажуть знавці.

Для одержання насіння моркви або буряка слід відібрати рівні невеликі коренеплоди, зрізати зайве листя, залишивши лише невеликі корінці. Овочі акуратно слід помити, просушити і помістити в льох до наступного року. Навесні вони висаджуються в ґрунт і продовжують свій ріст, випускаючи стрілку з квітконосом, яка трохи пізніше стане будинком для насіння.«Щоб не допустити в'ялість коренеплодів взимку, їх слід помістити в ящики з піском, вони зберігаються при температурі +1-+3°С», — додали городники.

Також як у випадку з морквою і буряком, в кінці осені слід вибрати найкращі качани капусти, які дадуть прекрасні насіння на наступний рік. Зберігаються ці качани при температурі +1-+2°С в добре провітрюваному місці, висаджуються в грунт в середині квітня, адже якщо посадити їх пізніше, то капуста просто не встигне зацвісти і сформувати насіння.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.