Вивести борщівник з ділянки допоможе оцет — поради

Борщівник — це відоме багатьом дачникам бур’янове рослина. Багато його види є небезпечними для людей і тварин. 

Позбутись отруйника можна скориставшись допомогою розчину з літра води, 2 пакетів лимонної кислоти, літра оцту, 4 столових ложок рідкого мила і 50 мілілітрів спирту. Компоненти необхідно змішати і з використанням пульверизатора провести обприскування шкідливих рослин. Роблять це в сонячний день, коли немає вітру, пише про це видання Dovidkam. 

Також можна ввести в тканини і корінь бур’яну, що з часом знищить рослину. 

«Щоб побороти отруйний бур’ян, багато хто використовує звичайну кухонну сіль. Її розсипають по ділянці, де ростуть рослини, після чого проводять глибоке розпушування грунту, щоб сіль проникла якомога глибше», — кажуть експерти.

Та варто враховувати, що після такої обробки сіллю грунт перестає бути придатною для вирощування в ній культурних рослин через високої кількості в ній солей. Вирощування на такій ділянці рослин зажадає додаткової обробки.

Борщівник — це бур’янове багаторічна рослина належить до сімейства Парасолькові. Термін життя такого бур’яну може досягати 12 років. Він стійкий до знижених температур, легко переносить навіть самі люті морози і активно розростається. Висота рослини може досягати від 20 до 250 см, через що скошувати або вирубувати його стає вельми проблематичним завданням. 

Виростає борщівник в основному на сонячних ділянках, де переважає сухість. Підвищену вологість цей бур’ян не переносить. Головною його особливістю, крім високої токсичності, є зовнішній вигляд, за яким його і можна визначити. Так, лист такого рослини широкий, а по краю виглядає рваним і шорстким. На його стеблі ж можна побачити пушок з фіолетовими точками. 

Основна небезпека цієї рослини полягає в тому, що воно викликає опік шкірних покривів при попаданні на них його соку, що містить кумарин і фурокумарін. Дані компоненти здатні підвищити чутливість людини до сприйняття сонця.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.