Гігантський герб України створили на полі під Києвом

У четвер 8 липня  2021 року на полі в селі Велика Олександрівка Бориспільського району Київської області буде оголошено національний рекорд України у категорії «Наука і Технології».

Саме тут на полігоні аграрних інновацій Digital Field на полі кукурудзи виростили велетенський герб України на площі 60 000 кв. м.

Про це ідеться в офіційному пресрелізі компанії Agrilab

«До 30-річного ювілею незалежності України на полігоні аграрних інновацій кукурудзою висіяли малий державний герб, який офіційно став найбільшим тризубом зі всіх коли-небудь створених у такий спосіб», — кажуть у компанії.

Тризуб на полі утворили понад 400 тис. рослин кукурудзи утворили цей тризуб. Малий Державний герб України було висіяно на полігоні площею близько 6 га. Розмір безпосередньо герба становить 245,3х138 м — на сьогодні це офіційно найбільша державна символіка, створена посівом сільгоспкультури. 

Загальні габарити композиції (герб з написом) становлять: довжина 275, ширина 195 м. 

Встановлення цього рекорду — заслуга багатьох людей із компаній Agrilab, Bіnfield, Defenda™, Limagrain і Precision Planting. 

Експерти компанії Agrilab провела агродіагностику поля, розробила карту-завдання й, в цілому, забезпечила належну роботу цифрових рішень, а спеціалісти Bіnfield надали мінеральне живлення.

«Організатори та партнери цього проєкту, створивши цей герб, зробили великий внесок у розвиток сільського господарства нашої держави, як у технологічному, так і в національному плані. Я дуже вдячний вам», - відмітив Олексій Грабовський, співзасновник компанії Bіnfield.

Технічним реалізаторам цього видовища стала компанія Precision Planting, що надала сівалку, оснащену системами точного висіву для досягнення очікуваного результату та забезпечила належний супровід в процесі технологічної операції. 

«Для посіву ділянки з гербом ми використали демонстраційну сівалку Precision Planting , яку ми зібрали власними силами в Україні. Рама та баки для рідких добрив – українського виробництва, а все інше висівне обладнання від Precision Planting. Сівалка обладнана практично всіма рішеннями, які сьогодні доступні аграріям: висівні апарати з електроприводом, система автономного довантаження секцій, електричне рішення для автоматичного регулювання робочої глибини, технологія для внесення рідких добрив тощо. Ці технології вже активно впроваджуються агровиробниками. Я радий, що в нас вийшло — є рекорд!», — зазначив Сергій Демко, регіональний представник Precision Planting.

На полі посіяний гібрид кукурудзи ЛГ 31377 від компанії Limagrain.

«Це дуже потужний гібрид в плані врожайності та стійкості до стресів. На українському ринку він перебуває 3-ій рік і за цей час дуже добре себе зарекомендував: урожайність доходила до 17-18 т/га. При цьому ЛГ31377 властива стійкість до більшості хвороб, а також несприятливих погодних умов: спеки, холоду та браку вологи. Ми впевнені, що за цим гібридом велике майбутнє, саме тому запропонували його для рекордного гербу. Я радий, що разом із партнерами в цьому проєкті ми продемонстрували інноваційність українського агробізнесу», — підкреслив Олександр Астраханцев, директор із маркетингу компанії Limagrain Ukraine. 

За систему захисту цього масштабного проєкту відповідала компанія LNZ Group. Відповідно до їх рекомендацій було реалізовано систему захисту бренду DEFENDA.

«Мені дуже приємно бути поряд із передовими представниками аграрному ринку України. Компанія LNZ і торгова марка Defenda™ додали свою часточку науки і знань для того, щоб ця картина, цей рекорд, був дійсно повним. Захист Defenda™ добре впорався з поставленою задачею. Тож націлюємось на активну участь у подальших рекордах», — наголосив Віталій Брашован, менеджер із розвитку агротехнологій Північно-Східного бізнес-регіону LNZ Group.

Довідка:

Digital Field — перший в Україні онлайн демополігон аграрних інновацій, створений за ініціативою AgriLab у 2020 році. Це дослідницький проєкт, спрямований на пошук шляхів оптимізації собівартості виробництва та збільшення врожайності за допомогою сучасних технологій.

У 2021 році у межах проекту закладено 12 демо-полігонів з різними технологіями посіву, систамми живлення та захисту культур. Партнерами Digital Field 2021 стали Amazone, LNZ Group, Binfield, Bayer, KWS, Limagrain, RAGT semences, AGCO, Precision Planting, Kverneland, DEFENDA, FENDT, Drone UA,компанії «Август-Україна», «Альбіон», «АБА АСТРА», «Агротерра».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.