Фермерам спростили реєстрацію сільгосптехніки

ВРУ підтримала законопроект №6070-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо здійснення функцій технічного регулювання у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу», що врегульовує питання організації роботи пов’язаної з реєстрацією тракторів та інших видів сільськогосподарської техніки, технологічного транспорту інших механізмів та видачі посвідчень тракториста-машиніста шляхом призначення органу з реєстрації та покладанням на нього відповідних функції.

Про це повідомляє Agropolit.com

Документ дозволить актуалізувати законодавство та надасть можливість удосконалити організацію та порядок діяльності суб’єктів у системі інженерно-технічного забезпечення.

«Законопрект передбачає допуск приватних технічних служб і випробувальних лабораторій до процедур випробування тракторів. Це також стає стимулом інвестувати в технічні лабораторії, обладнання, відповідний фаховий персонал», — ідеться у повідомленні.

Зазначається, документом створюється законодавча основа для подальшого оновлення нормативної бази у сфері технічного регулювання в АПК.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.