Фермерам назвали переваги встановлення і користування сонячними станціями

Повномасштабна війна змушує переходити підприємства на альтернативні джерела живлення. Зокрема фермерські господарства вже користуються перевагами сонячних станцій — це можливість додаткового прибутку. 

Після внесення змін у законодавство підприємства з власною генерацією отримали право збувати кіловат∙години за ринковою ціною.

Про це пише Kurkul.com.

Також серед переваг сонячних станцій є:

  • Живлення під час відключень. Наразі це без перебільшення є ключовою цінністю СЕС. 
  • Економія операційних витрат. Частка витрат на електроенергію в агропідприємств може сягати до 20% від загальної собівартості продукції. Скоротити витрати на енергію можна завдяки власній генерації. Чим ефективніше працюватиме СЕС, тим менше ресурсів необхідно на закупівлю електроенергії з мережі.
  • Привабливість для інвесторів. Агробізнеси, що забезпечують себе чистою енергією, будуть більш привабливо виглядати в очах інвесторів.
  • Сонячна енергетика підходить бізнесу будь-якого масштабу та сфери діяльності. Суттєвих обмежень для встановлення СЕС немає. Виключенням можуть бути хіба що об'єкти, з певними технічними особливостями, нетиповими схемами підключення чи специфічним місцерозташуванням. Але й ці питання часто підлягають вирішенню. Головне, щоб підприємство мало вільні дахи чи наземні площі для монтажу фотомодулів, а також стартовий капітал для реалізації проєкту.

Однак не кожен фермер фінансово може впоратись з монтажем. Тому це тягне додаткове фінансове навантаження на підприємство.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.