Ферма на Полтавщині виживає за рахунок генераторів

У селі Стасі на Полтавщині утримують сотню корів та виготовляють молочну продукцію.

Втримати надої та виробництво намагаються за допомогою генераторів, але господарство несе великі затрати.

Скасувати доїння не можуть — корови просто загинуть від хвороб.

Про це розповідає Суспільне.

На Господарстві робота побудована на електроенергії. Нині в умовах вимкнення світла, доводиться постійно користуватися генераторами, ща надто витратно для ферми.

«Щодня на фермі господарства апаратами доять сотню корів. Коли відключають електрику, підключаємо генератори, оскільки потрібно доїти тварин вчасно», — каже директор господарства Геннадій Головін.

 За словами директора, якщо вчасно не подоїти корову, то існує загроза захворювання тварини на мастит. Це веде до забою тварини.

«У три, в чотири рази дорожче, ніж електроенергія та, яка для нас уже дуже недешева. Дуже важко, але ми стараємося, якби ми не робили нічого, вже б стада б не було. То малими генераторами, то більшими. Для того, щоб зберегти виробництво, ми стараємося вижити і все. Ми будемо намагатися працювати, будемо старатися. Що у нас вийде – поживемо, побачимо», — додав директор господарства.

Загалом на фермі господарства — чотири сотні голів великої рогатої худоби, чверть з цього — дійні корови. Увесь надій спрямовують на виготовлення молочної продукції. Для цього на господарстві є цех із переробки молока. За відсутності електрики він теж працює від генератора.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.