На Волині виплачуватимуть субвенції на утримання та ведення сільського господарства

На сесії Луцької міської ради 26 серпня 2021 року ухвалили програму розвитку агропромислового комплексу. 

Власникам особистих селянських господарств, які мають на утриманні три чи більше корів, виплачуватимуть по 1 тис грн.

Про це повідомляє інформаційне агентство Конкурент.

В рамках програми виплачуватимуть дотації на утримання телиць та нетелів, які народилися в результаті штучного осіменіння, вирощувалися та утримувалися у відповідному господарстві до дворічного віку. 

«На ці цілі передбачено 320 тис грн з обласного бюджету та 80 тис грн з бюджету Луцької громади. Як вбачається з документу, програма передбачає підтримку розвитку рослинництва, тваринництва та садівництва», — йдеться в повідомленні.

В рамках програми власникам особистих селянських господарств виплачуватимуть субвенції за рахунок обласного та міського бюджету. Програма розрахована на 2022-2025 роки..

«Окрім того, фінансуватиметься підтримка заходів із створення та корінного покращення природних пасовищ, здешевлення вартості посадкового матеріалу, відшкодування витрат на боротьбу з отруйними рослинами тощо»,  — йдеться в повідомленні.

Також здійснюватиметься відшкодування вартості проведення досліджень при випадках підтвердження фактів отруєння бджіл. За рахунок програми покриватиметься до 55% понесених витрат.

«За рахунок бюджету громади відшкодовуватимуть вартість доїльного та холодильного обладнання. Крім того відшкодовуватимуть й вартість придбаної сільськогосподарської техніки до 25% вартості, але не більше 50 тис грн»,  — наголосили на сесії. 

Загалом на фінансування програми передбачили 3,9 млн грн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.